kijken verbeteren

Ogentest

Vaak is er sprake van afwijkingen in de kromming van het hoornvlies, de lens of de lengte van de oogbol. Wanneer dat het geval is komen de lichtstralen voor of achter het netvlies samen, waardoor er een wazig beeld gevormd wordt.

Vanzelfsprekend leveren wij u de best passende oplossing voor uw ogen. Want de sterkte van uw glazen en/of contactlenzen moet precies kloppen evenals de precieze plaatsing van het optisch centrum van het glas op de juiste plaats. Tijdens het oogonderzoek worden namelijk verschillende aspecten van uw zicht onderzocht. Wij kijken naar uw gezichtsscherpte om te beoordelen hoe scherp u ziet en hoe goed u kleine details kunt waarnemen. Ook wordt de samenwerking van uw ogen vastgesteld en indien nodig gecorrigeerd. Zo helpen wij te voorkomen dat u gaat turen, hoofdpijn of een stijve nek krijgt en onnodig vermoeid raakt.

De kwaliteit van een oogonderzoek is erg belangrijk. Wij zijn in staat om glazen tot op een tiende nauwkeurig te maken, en beschikken over een oogmeetruimte met de meest geavanceerde apparaten.

*Conform voorwaarden Rodenstock