Droge ogen

Uw tranen zorgen voor een goede gezondheid van het oogoppervlak. Enerzijds zijn ze het smeermiddel dat ervoor zorgt dat uw ooglid over de oogbol kan glijden en hebben ze hierbij ook een reinigende functie. Anderzijds hebben uw tranen een beschermende rol; ze houden uw ogen vochtig en leggen een soort beschermend laagje op uw oogoppervlak.
Uw traanfilm bestaat uit een vetlaagje, een waterige laag en een slijmlaagje die elk door verschillende kliertjes worden aangemaakt.
Het vetlaagje zorgt ervoor dat uw tranen niet te snel verdampen, de waterige laag bevat zuurstof en afweerstoffen en het slijmlaagje zorgt voor een goede binding van uw traanfilm aan het oogoppervlak,
Droge ogen ontstaan bijvoorbeeld als u onvoldoende traanvocht aanmaakt of als het traanvocht van slechte kwaliteit is. Meestal heeft men er in beide ogen last van. Het komt veel voor; Maar liefst 33 tot 45% van de bevolking heeft last van droge ogen.

Wat zijn de symptomen van droge ogen?

Droge ogen kunnen zich uiten door roodheid, jeuk, een prikkelend of branderig gevoel, het gevoel van een zandkorreltje in het oog, tranende ogen, vermoeide ogen, minder scherp zien, lichtgevoeligheid, last bij het dragen van lenzen, irritatie door wind of rook…
De symptomen nemen meestal in de loop van de dag toe. Soms leidt de irritatie zelfs tot een teveel aan tranen. Deze zijn echter niet van goede kwaliteit.
Uiteindelijk kan er pijn, lichtgevoeligheid en zelf gezichtsverlies optreden.

De service van Zien & Gezien Worden

Herkent u zich in een van de voornoemde symptomen, blijf dan niet onnodig lang met uw probleem rondlopen en maak een afspraak. We kijken graag geheel vrijblijvend naar welke soort droge ogen u heeft en bieden u daarna een passende oplossing aan. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten om dit probleem tegen te gaan.

Zo kunt u snel weer genieten van een perfect zicht en een optimaal draagcomfort!