comfortabele lenzen

Contactlenzen

Harde en zachte contactlenzen

Voor sommige ogen is het verstandiger om harde contactlenzen te gebruiken om te kunnen genieten van optimaal zicht. Voor andere ogen zijn zachte dag- of maandlenzen de oplossing. Het is belangrijk om goed te zorgen voor uw ogen, daarom bieden wij u een uitgebreide meting om het beste te kunnen bieden voor uw ogen. Of dit nu harde op zachte lenzen zijn.

De voor- en nadelen van harde lenzen

Het voordeel van harde lenzen is de veiligheid voor u ogen, daarnaast
hebben harde lenzen een lange duurzaamheid en zorgen ze voor beter zicht. Een nadeel is dat de lens veel dikker is dan een zachte lens en dit geeft soms een randgevoel of irritatie aan uw oog.

De voor- en nadelen van zachte lenzen

Een voordeel van zachte lenzen is dat u vrijwel geen randgevoel heeft in uw ogen. En u heeft meestal maar één vloeistof nodig. Een nadeel is dat u misschien niet precies weet wanneer de zachte lenzen vervangen moet worden. Dit verhoogt de kans op complicaties. Maar uiteraard helpen wij herinneren wanneer uw zachte lenzen aan vervanging toe zijn.

Het verschil tussen harde en zachte lenzen

Harde lenzen zijn langer houdbaar en bieden u over het algemeen een beter zicht. Dit komt vooral doordat harde lenzen veel steviger zijn. De aanschafprijs ligt hoger dan bij zachte lenzen, maar u bent op de lange termijn vaak goedkoper uit. Met zachte lenzen bent u meer flexibel. Zo kunt u bijvoorbeeld naast uw zachte lenzen een bril dragen en alleen bij sommige gelegenheden uw lenzen gebruiken.

Dreamlite Nachtlenzen

Dreamlite lenzen doe je ‘s nachts in en verwijder je wanneer je wakker wordt. Deze lenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt zonder dat je hier iets van merkt.
Dreamlite nachtlenzen worden op maat gemaakt en zijn voor mensen die last van bijziendheid hebben. De speciale vorm van de lens maakt je hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert je oogfout.