DECLARATIEVERWERKING

Wat u moet weten over het declareren van brillen en lenzen

Brillen en lenzen worden in de meeste gevallen niet door uw basisverzekering vergoed. Hiervoor kunt u wel een aanvullende zorgverzekering afsluiten. U moet er echter wel rekening mee houden dat een aanvullende verzekering ook niet alles vergoedt. Bij de aanschaf van een complete bril mag u zowel het montuur als de glazen declareren, maar een los montuur niet. Uw lenzen zullen doorgaans vergoed worden, maar de lenzenvloeistof niet. Bij de meeste zorgverzekeraars kunnen eventuele kosten voor oogmetingen, controles, accessoires en zaken als zonnebrillen op sterkte ook niet gedeclareerd worden. Wilt u weten wat u wel en niet kunt declareren bij uw zorgverzekeraar? Raadpleeg dan de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Uitkering declaraties

De uitkering van uw declaraties verschilt per zorgverzekeraar. De ene zorgverzekeraar vergoedt maximaal €100 per 3 jaar; hierbij kunt u in 3 jaar tijd bijvoorbeeld twee rekeningen van €50 declareren. De andere zorgverzekeraar vergoedt per 3 jaar slechts één keer maximaal €100 euro; dus als u bijvoorbeeld in het eerste jaar een rekening van €75 declareert, kunt u de 2 jaar daarna geen declaraties meer indienen. Ook hierbij raden we u aan om de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door te lezen.

Declaraties bij Zien & Gezien Worden

Bij Zien & Gezien Worden verzorgen wij als extra service ook uw declaratie. Indien gewenst kunnen wij u vertellen welke zorgverzekeraars uw brillen en lenzen (gedeeltelijk) vergoeden. Kom gerust eens langs bij onze winkel in Deventer voor meer informatie.