Zien & Gezien Worden bestaat 50-jaar* en viert dat met de challenge

DE KUNST VAN HET ZIEN

Zien en gezien worden wie wil dat nou niet?

Dé zelfstandige oogzorg optiek Zien & Gezien Worden, organiseert samen met de ArtBrutGalerij de challenge ‘De kunst van het zien’. Als (amateur) kunstenaar kan je aan deze challenge meedoen en kans maken op een van de geldprijzen. Hieraan zijn geen deelnamekosten verbonden. Lees hieronder hoe het werkt. Je deelname wordt definitief na bevestigingsmail.

Inschrijven doe je hier! Zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Zien & Gezien Worden heeft wegens haar jubileumjaar in nauwe samenwerking met de Art Brut Galerij in stilte de Challenge ‘De kunst van het zien’ voorbereid. Het doel van deze actie is om (amateur) kunstenaars uit Deventer en omgeving uit te dagen om een kunstwerk te maken, het resultaat te laten beoordelen en te exposeren tijdens een feestelijke jubileumbijeenkomst. Hiermee geeft Zien & Gezien Worden op eigenwijze een zinnige invulling aan het zichtbaarder maken van de kunstenaars zelf én hun waardevolle bijdrage in ons maatschappelijke leven. En zeg eerlijk, wie wil er nu niet gezien worden?

De uitdaging voor deelnemende kunstenaars is het maken van een kunstwerk met het thema ‘De kunst van het zien’. De enige voorwaarde is dat je in het kunstwerk oude brilmonturen gebruikt of verwerkt. Deze brilmonturen kunnen, na bevestiging van deelname, worden uitgezocht in de winkel en zijn ter beschikking gesteld door Zien & Gezien Worden, haar leveranciers én klanten. Alle technieken zijn toegestaan. Zo krijgen de monturen die met liefde en zorg door onze klanten zijn uitgezocht en gedragen een kunstzinnige eindbestemming! En hier ligt voor u als klant een uitdaging!

Want heeft u nog oude brilmonturen die u ter beschikking wilt stellen aan de deelnemende kunstenaars, lever die dan bij ons in. En wie weet herkent u uw oude montuur in getransformeerde vorm in een nieuw kunstwerk. Inleveren kan tot 30 november 2023 bij ons in de winkel.

Er zijn 4 prijzen te winnen te weten: De publieksprijs, één complete bril met een maximale waarde van € 1.200 en 3 geldprijzen van € 750, € 500 en € 250.

 

Wil je meedoen als kunstenaar?

Meld je dan hier aan Zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Kom naar een van de introductiebijeenkomst (van ongeveer 1 uur) 15 november a.s. Verzamelen tussen 16.45 – 17.00 aan de Broederenstraat 21

Update/-load regelmatig je ‘making-off’ verslag op sociale media.

Gebruik op Instagram #de-kunst-van-het-zien en op Facebook @zienengezienworden

Uiterste inleveringsdatum is vrijdag 29 december bij de ArtBrutGalerij, Nieuwstraat 20
Zorg dat je naam en telefoonnummer op het werk staan. Je kunt 1 werk inleveren.

Prijsuitreiking 1 februari bij De Fermerie Muggenplein 9 Deventer.

 

[*] Zien & Gezien Worden vindt z’n oorsprong in 1973 waar het begon als filaalbedrijf van Eikendal aan de Brinkgreverweg in Deventer. Begin jaren 80 is de naam veranderd naar Horen & Zien, ook een filiaalbedrijf maar dan met een uitbreiding met hoortoestellen. Medio 1984 is Arno Bouwmeester toegetreden als opticien. Sinds 2005 is de naam Zien & Gezien Worden en gevestigd op de huidige locatie.

[**] We hebben de afgelopen jaren duizenden terugkerende klanten geholpen. Hierdoor hebben we vele brillen voorbij zien komen en hebben onze klanten hun “oude” bril vaak ook weer bij ons achtergelaten. Dat heb je nu eenmaal met vaste klanten. De teruggekeerde monturen zijn voor ons een herinnering aan ons verleden. Meer dan voldoende reden om er in het heden kunstwerken van te laten maken. Zo legt ons jubileumjaar een verbinding tussen het verleden, heden en de toekomst.

De actie is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van onze preferred suppliers waaronder: 
Rodenstock, Optiplus, Eschenbach, Odé, Eyes 2 be en Silhouette.

Volg ons en de kunstenaars want naast het maken van het kunstwerk, wordt een ‘making off’ verslag bijgehouden in de vorm van foto’s, filmpjes, en/of tekst op social media kanalen.