Droge ogen

De meeste contactlens dragers in Nederland hebben zachte lenzen. Het nadeel van zachte lenzen is dat ze over het algemeen minder zuurstof doorlaten dan harde lenzen. Hierdoor hebben veel gebruikers last van droge ogen, met name wanneer zij hun lenzen langer in hebben. Toch kunnen ook mensen met harde lenzen ongemak ervaren. Ook langdurig achter de computer werken of werken in een omgeving waar de lucht relatief droog is kan voor klachten zorgen. Droge ogen kunnen tevens veroorzaakt worden door het gebruiken van de verkeerde vloeistof.

Wat kan er tegen gedaan worden?

Bij Zien & Gezien Worden streven we ernaar om de oorzaak van uw klachten te achterhalen, en vervolgens een passende oplossing te bieden. Soms adviseren we een ander soort contactlens (bijvoorbeeld een daglens in plaats van een maandlens), een andere vloeistof of een andere oplossing. Overigens kunnen de klachten in veel gevallen al aanzienlijk worden verminderd door de draagtijd te verkorten, en bijvoorbeeld ’s avonds een bril te dragen in plaats van lenzen.

De service van Zien & Gezien Worden

Heeft u ook last van droge ogen, blijf dan niet onnodig lang met uw probleem rondlopen en kom gewoon langs bij onze winkel in Deventer. We kijken graag uw ogen na en bieden u een passende oplossing. Zo kunt u snel weer genieten van een perfect zicht en een optimaal draagcomfort!